free live tv online

Online live televisie in Nederland en buitenlandIn Nederland wordt de traditionele televisie gedomineerd door de NPO (publieke omroep), RTL Nederland en, in mindere mate, SBS Broadcasting. Na een rebranding heeft de NPO zichzelf op de kaart gezet met NPO1, NPO2 en NPO3. NPO1 is het belangrijkste mainstream tv-kanaal. Alledrie de zenders zijn sinds enkele tijd gratis online als livestream te bekijken. Daarnaast verzorgt de NPO al langere tijd online themakanalen als Cultura en NPO Best.

RTL, met het vlaggeschip RTL4, biedt geen standaard livestreams aan. Enkele events zoals voetbal uit de Europa League worden wel online live (en gratis) aangeboden. Via RTL XL zijn vele programma's wel on-demand terug te bekijken, waarvan een groot aantal kostenloos. Ook SBS beperkt het online aanbod tot een on-demand dienst via het platform Kijk, waarin programma's van de zenders SBS6, Net5 en Veronica zijn ondergebracht. SBS biedt wel livestreams van wedstrijden van het Nederlands elftal aan. Het is afwachten wat er gaat gebeuren met de live wedstrijden uit de Champions League, waar SBS onlangs de rechten voor heeft verworven.

Nederlands TV vanuit het buitenland

Ben je in het buitenland dan is BVN natuurlijk dé aanrader om Nederlandse televisie live te kijken.

Nieuws, Kids, Sport en Film

Naast de generieke tv-zenders zijn er tv-kanalen te zien op de gebieden Nieuws, Kids, Sport en Film. In de rubriek Nieuws zijn NPO Nieuws 24, het journaal en RTL Nieuws de belangrijkste zenders. Kindertv is in vele soorten beschikbaar van onder andere NPO Zappelin en Nickelodeon. In de rubriek Sport veel aandacht voor voetbal, onder meer via de livestreams van de Champions League en Europa League. Maar ook het tweewekelijkse praatprogramma van VI is de moeite waard. Netflix is de vaandeldrager waar het gaat om het online filmaanbod in Nederland (en wereldwijd). Maar ook Videoland timmert hard aan de weg. Tot slot zijn regionale omroepen ook goed vertegenwoordigd met online livestreams.

TV uit 20 Europese landen

Op de website kijkdirect.nl vindt u live tv-kanalen uit een twintigtal Europese landen, gratis online beschikbaar. Hieronder ook het aanbod uit Duitsland, Spanje, Italië, Engeland en Turkije. 

In Duitsland worden de ARD (Das Erste) en ZDF gratis als livestream aangeboden. RTL, Vox en Prosieben zijn alleen on-demand beschikbaar. In Frankrijk biedt de publieke omroep livestreams van alle kanalen waaronder het vlaggeschip France 2. Ook in Italië is de publieke omroep goed op internet vertegenwoordigd met alle Rai kanalen. In Engeland zijn alle gratis tv-kanalen online beschikbaar, evenals in Turkije en Hongarije. Opgemerkt moet worden dat niet alle kanalen vanuit alle landen te zien zijn, vaak wordt gebruik gemaakt van een zogeheten 'geoblock' waardoor buitenlandse kijkers worden geweerd.

Live tv kijken